22 oktober 2017
14:00

Tråvad/Larv

Referat: Nossebro IF - Tråvad/Larv

Förutsättningarna för matchen var klara. Vi hade klarat oss med en förlust med ett mål och ändå vinna gruppen. Dock kunde vi inte gå in i matchen med denna förusättning. Vi ville vinna men ändå spela smart och kontrollerat. Det märktes ganska snart att matchen gällde väldigt mycket. Båda lagen spelade lite nervöst och ängsligt. Tråvad/Larv hade boll mycket i inledningen, och vi tätade till defensiven ganska bra. Inte mycket hände egentligen i och omkring sista delen framför mål. Det var mest ett ställningskrig och avvaktande spel. Tempot höll också en låg nivå eftersom ingen vågade spela kreativt eller chansa i spelet.

I första halvlek tycker jag vi hade bra kontroll och skapade några halvchanser i vårt omställningsspel. Och när Philip Gunterberg gjorde mål när det endast var några sekunder kvar av halvleken var det väldigt skönt. Inte på något sätt rättvist, men ändå skönt att få in bollen i mål i detta skede.

I den andra halvleken blev vi avvaktande och mer ängsliga i vårt spel. Vi tappade bollen i viktiga och i fel lägen vilket gjorde att Tråvad/Larv kunde ställa om snabbt mot oss. Det var mer tur än skicklighet som vi klarade av att freda målet. Det fanns dock en skicklighet som avgjorde matchen idag till vår fördel, och det var Hugo Kälström som dominerade i målet. Han kom rätt på varje chans som Tråvad/Larv skapade. Och det är till stor del Hugos förstjänst att vi klararde av att vinna idag. Med de öppningar som Tråvad/Larv erbjöd i andra halvlek borde vi skapat fler chanser än vad vi gjorde. Hade vi spelat med lite mer snabbhet och kyla i omställningsspelet och samtidigt även varit mer bestämda i passningsspelet så kunde vi avgjort matchen helt. Nu blev vi istället lite osäkra och tveksamma i agerandet och det kunde ställt till det ordentligt.

Skönt att vi dock klarar av det och att vi lyckas hålla nollan i matchen. Vi har i kvalet tagit sex poäng och har 4-0 i målskillnad. Det är beundransvärt att vi lyckas genomföra kvalet med en riktigt bra inställning och attityd. Även träningarna de senaste veckorna har varit helt lysande. Vi snittade de sista veckorna runt arton man på träningarna och det bådar gott för framtiden.

Nu tar vi lite vila någon vecka innan vi börjar bygga upp oss på nytt inför 2018.